miercuri, 17 februarie 2016

5 idei simple pentru creșterea motivației școlare a elevilor

https://edupsihologie.wordpress.com/2015/02/15/5-idei-simple-pentru-cresterea-motivatiei-scolare-a-elevilor/  

Motivația cuprinde totalitatea factorilor interni și externi care impulsionează dorința și energia oamenilor spre a fi interesați și antrenați într-o activitate sau acțiune și de a face un efort pentru a atinge un scop propus. Motivația este rezultatul factorilor conștienți și inconștienți, cum ar fi: intensitatea dorinței sau a nevoii, recompensa și așteptările personale și/sau ale grupului din care face parte.
Iată câteva idei simple pentru creșterea motivației școlare a elevilor:
1. Faceți succesul tangibil.
Elevii pot deveni demotivați atunci când se străduiesc și nu obțin recunoașterea acestui fapt. Asigurați-vă că toți elevii obțin o șansă de a-şi etala punctele forte, de a se simți evaluați pozitiv, atunci când merită. Acest lucru poate contribui foarte mult la creșterea motivației lor.
2. Oferiți posibilitatea elevilor de a alege.
Posibilitatea de a alege dezvoltă responsabilitatea. Când elevul poate lua o decizie în legătură cu o sarcină școlară, își va asuma și responsabilitatea asupra rezultatului. Oferiți opțiuni care să fie acceptabile din punctul dumneavoastră de vedere și care să fie orientate spre activitatea de învățare. Fiind alegerea sa, elevul va fi motivat să își îndeplinească sarcina sau activitatea cu randament maxim.
3. Încurajați munca în echipă.
Temele pentru acasă pot deveni o activitate de socializare pentru elevi. În general, elevii își amintesc mult mai bine anumite lucruri atunci când studiază într-un grup. Încurajați elevii să învețe împreună cu prietenii; în acest fel vor percepe temele ca o activitate plăcută iar motivația pentru învățare va crește.
4. Promovați comunicarea deschisă.
Asigurați-vă că elevii se simt încurajați să pună întrebări dacă nu înțeleg sau dacă doresc să aducă în discuție o problemă. Acest tip de comunicare poate stimula motivația, dorința de a învăța și le permite să împărtășească cu ceilalți propriile idei.
5. Acordați un feedback corect.
În susținerea motivației, un rol important îl are feedback-ul venit de la învățător/profesor. Acest feedback este important să nu vizeze persoana elevului; el trebuie să-și modifice comportamentul, nu stima de sine, ca rezultat al criticii constructive.

Un comentariu:

  1. As claimed by Stanford Medical, It's really the SINGLE reason this country's women live 10 years more and weigh 19 KG less than us.

    (By the way, it has absolutely NOTHING to do with genetics or some secret exercise and really, EVERYTHING around "how" they are eating.)

    P.S, I said "HOW", not "what"...

    CLICK this link to uncover if this little test can help you release your true weight loss possibility

    RăspundețiȘtergere